Natasha_Ivanova„Благодарна съм на колегите, които ме номинираха за престижната награда „Аргира Жечкова“. Това означава, че те признават качествата ми като директор и успехите, които заедно сме постигнали”. Това каза за Сливен спорт Наташа Иванова, директор  на Спортното училище в Сливен, която бе определена  след гласуване от Обществена  комисия за носител на престижното отличие за  2022 година.

Иванова има 30-годишен педагогически стаж, 22 от които в Спортно училище „Димитър Рохов“. Тя не скри вълнението си след обявения резултат и сподели, че зад моралното признание стои много труд и отговорност  към колеги, ученици и общественост.

Шест  дами бяха номинирани тази година за наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова.

Отличието ще бъде връчено по традиция на тържествена церемония  в навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Присъжда се на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

Тържествената вечер-концерт ще започне от 18 часа на 23 май и ще се проведе  в зала „Сливен“. Участие ще вземат  Симфоничен оркестър-Сливен и певецът Красимир Аврамов.

От 20 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концерт на един от най-талантливите български поп изпълнители – Миро.

За същата вечер от 21 часа са предвидени празнични илюминации по повод празника.

Чуйте на https://darik.bg/natasha-ivanova-nositel-na-nagradata-argira-zechkova-pred-darikNata