Planinska_slujba_Sl_22_-_60_g60 години от създаването си отбеляза планинският спасителен отряд в Сливен. Честването на значимата годишнина събра на едно място планинските спасители и ветерани от отряда на сливенската планинска служба, представители на част от останалите спасителни отряди в страната, гости от Дирекция „Планинска спасителна служба“ към БЧК - София и ОС на БЧК – Сливен.

Сред гостите на събитието бе и зам.-кметът по устройство на територията и строителството Камен Костов. Той поздрави всички планински спасители за самоотвержения труд и дейното участие в множество спасителни акции. Той връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него той изразява искрени и сърдечни поздрави по случай 60-годишния юбилей.

„Вашият всеотдаен труд, безкористна доброта и професионализъм, ни вдъхват надежда и ни представят в друга светлина грижата към ближния. В най-трудните и опасни моменти, вие сте там, с вашия принос и жертвоготовност. Уверявам ви, че те не остават незабелязани! Използвам случая, от мое име и от името на нашата общност, да изразя дълбока признателност и огромно „Благодаря“!“, пише още в поздравителния адрес от Стефан Радев.

На тържествената церемония началникът на планинския спасителен отряд в Сливен Николай Сотиров удостои всички бивши и настоящи членове на отряда с почетна значка по случай 60-годишнината. По повод юбилея Сотиров представи книгата си за историята на планинския спасителен отряд в Сливен. От създаването му досега, в него са участвали близо 60 доброволци - хора с различни професии, сред които известни алпинисти и лекари. Към момента в състава на отряда на Планинска спасителна служба - Сливен към БЧК влизат 14 души.