maiski_dniНаситена и интересна програма и тази година предлагат Майските дни на културата „Сливенски огньове“. Включени са концерти, изложби, филми и фестивали, атрактивни прояви и участници.

За първи път в града ще гостува шоу-спектакълът на Националната гвардейска част „Искри“. Зрителите в Сливен могат да гледат още загадъчен Театър на огъня и сенките, да слушат песните на големи  български изпълнители като Графа, Дует „Шик, Мими Иванова и Развигор Попов, неповторимата Йорданка Христова и да видят изпълнението на фолклорните ансамбли „Пирин“ и „Сливен“.

Откриването на „Сливенски огньове“ ще бъде на 4 май от 18,30 ч. с гала концерт на Симфоничния оркестър, с шествие на артисти от Театър на огъня и сенките „Файъртър“ и традиционното запалване на символния огън за празничните дни.

В рамките на Майските дни на културата ще бъдат отбелязани 183 години от рождението на Хаджи Димитър, Европейската нощ на музеите и галериите, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

В програмата са включени още 25-тото издание на Националния фестивал на детската книга и 24-ти Международен танцов фестивал „Приятелство без граници“.
Майските празници на културата ще завършат с представяне на заглавия от „София филм фест 2023 г.“

Община Сливен кани жителите и гостите на града да посетят разнообразните събития през целия месец, в които всеки ще открие интересни акценти за себе си.