akrobatika_MT_sliven_spasova23_otbornoТрето място в отборното класиране зае СК „Стефан Данчев“ – Сливен на домакинския Международен турнир по спортна акробатика за Купа „Стефка Спасова“. За успеха състезателите на Виолета Бинева се поздравиха с купа и премия от 300 евро. В отделните видове те спечелиха куп медали.

Голямата награда за първата позиция и премия от 1000 евро отиде при представителите на Украйна, а втората позиция зае тимът на „Нефтохимик 2011“ – Бургас, за които бе отредена  купа и паричната награда от 600 евро.
Професионално жури  от авторитетни имена в акробатиката от страната и от останалите държави – участнички като  Гърция, Израел, Португалия, Турция и Украйна, определи носителите на специалните награди.

Купата „Стефка Спасова“ е колективен приз за състезателите и наставниците им за постигнатите високи резултати, майсторство и артистичност при изпълненията. Отличието е във вид на статуетка от липово дърво на двойка акробати. Изработени са  сливенски дърворезбар и са реплика на наградата, която Стефка Спасова и партньорката й във вида женска двойка -  Калинка Лечева са получили за световната титла в първия шампионат на планетата по акробатика.
Наградите на треньорите на отличените отбори,  заедно с ваучери, връчи кметът Стефан Радев.

В първия Международен турнир за Купа  „Стефка Спасова“ участваха акробати от шест държави  с над 350 деца и младежи.
Организатор на двудневната надпревара бе СК „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева и пом. треньор Елеонора Петрова, с подкрепата на Община Сливен.
Състезатели и гости дадоха отлична оценка за  организацията на надпреварата и заявиха желание отново да посетят града под Сините камъни.