ulica_nova_park_unakСкоростта за движение на автомобили  по новата улица в Сливен до спортна зала „Васил Левски“ и залата по борба „Станка Златева:“ ще бъде ограничена до 30 км. С оглед безопасността в района и повишения риск от пътни инциденти по същата улица ще се изградят две повдигнати пешеходни пътеки.  Това реши с единодушие Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата на последното си за година заседание.

Комисията реши още да се изградят на допълнителни пешеходни пътеки, едната от западната страна на кръговото кръстовище в кв. „Българка“, другата – на бул. „Банско шосе“, в района на детелината до кв. „Речица“.

Проектиране за изграждане на светофарна уредба на кръстовището между булевардите „Хаджи Димитър“ и „Христо Ботев“, в района на ДКЦ – 1, е възложено от Общината, съобщи зам.кметът Румен Иванов, който е и председател на Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата. Като основен мотив Иванов посочи интензивния трафик и пътникопоток в конкретния участък, което налага въвеждането на допълнителни мерки за безопасност и намаляване на скоростта.
На заседанието стана ясно още, че се обмисля проектиране за временна организация на движението чрез изграждане на кръгово движение между бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Радой Ралин“. Предвижда се то бъде обозначено с пластмасови елементи.