velikdenska_ukrasa_21gMного музика, цвят и настроение подарява Сливенска община на своите жители и гости за Великден.

На 2 май от 12 часа на площад „Цар Освободител“ всеки, който желае може да се включи в традиционното боядисване на яйца. В него ще се включат представители на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Национален музей на текстилната индустрия, Технически университет – Колеж-Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“, ЦПЛР-Детски комплекс и Младежки дом-Сливен. Всички те ще демонстрират различни техники за боядисване и декорация на великденски яйца. Материалите и яйцата са осигурени от Общината.

На 4 май вечерта в Катедрален храм „Св. Димитър“ ще бъде отслужена Великденска света литургия.

На 5 май от 11.30 часа на площад „Цар Освободител“ ви каним на Великденско веселие. В него ще се включат Детско-юношески танцов състав „Бисерче“ при Военен клуб-Сливен и Школа по народно пеене „Славейче“ при Народно читалище „Христо Ботев – 1897“-Сливен.

На Гергьовден, 6 май от 17 часа на площад „Цар Освободител“, по повод Деня на храбростта и празник на българската армия, Общината организира концерт с участието на Военен духов оркестър-Сливен и Градски духов оркестър-Ямбол. Присъстващите ще могат да се насладят на изпълнения на маршове и популярни песни.