koloezdene_Aleksandar_mom_20Александър Михайлов от КК „Сините камъни” Сливен спечели титлата в общия старт от 20 км при момчетата младша възраст от ДЛОШ, който се проведе в Сливен. Това съобщи за "Сливен спорт" и Дарик радио президентът на клуба и личен треньор на шампиона Неделчо Петров.

Сливналията се пребори за златото в конкуренция от 55 състезатели. В дисциплината „индивидуално бягане по часовник”, на дистанция от 3 километра, Михайлов зае шестото място.

Сливенският клуб се представи само с трима състезатели, поясни Неделчо Петров и добави, че поради финансови затруднения броят на трениращите колоездене е намален.

Другите ни участници, които останаха извън призовите места,но с надежда за следващи успехи, са Богомил Иванов и Даниел Чиликов в групата на момчета старша възраст.

В двата състезателни дни участваха общо над 120 състезатели от клубове от цялата страна. Надпреварата в Сливен бе първата от календара на новата Българска федерация по колоездене с председател Драгомир Кузов. Тя е наследник на БКС, който бе обявен в несъстоятелност.

Сливен ще бъде домакин на още една надпревара от календара на БФ по колоездене. Очаква се през септември да се проведе отложената традиционна Купа „Милко Димов-Илия Кръстев”.

Сливен ще бъде етапен град и в Колоездачната обиколка на България, която след прекъсване тази година отново ще се проведе.
Повече подробности по тази тема очаквайте в близките дни….