atletika__Jivko_22g__nagr__AkademikЕвропейският вицешампион на троен скок при юношите под 20 години Димитър Ташев се класира трети на скок дължина при мъжете на Международния турнир „Академик“. Сливналията, който се подготвя при Атанас Иванов, спечели бронза с резултат от 6.97 метра. Личен резултат в надпреварата записа една от надеждите на сливенската лека атлетика, 16-годишният Калоян Айранов. Състезателят на СКЛА „Михаил Желев-Сливен”, с треньор Красимир Аргиров,  регистрира в най-добрия си опит 6.84 метра.
В тласкането на гюле с медали от сливенската школа се поздравиха Кирил Кънчев, сребро с 14.41 метра и  Християна Василева – бронз с 11. 64 метра.

След две годишно отсъствие, състезаващият се вече треньор Живко Стоянов се завърна на пистата с второ място в бягането на 400 метра. Възпитаникът на Илиян Данев измина дистанцията в зала за 49.43 сек.

  • atletika__Joro_Rosko_22g_nagrajdavene

Победа с личен резултат в международната надпревара записа на 60 метра Георги Христов от СК”  Славия”. На финала той спря хронометрите на 6.87 сек. Треньор на надеждата в спринта е сливналията Росен Данев.

  • atletika__Akademik-naj-dobri_statuetki__2022g

Международният атлетически турнир „Академик“ се проведе за 51-ви път при отлична организация в зала „Асикс арена“. Най-добрите резултати на състезанието, според сравнителната таблица на Световната атлетика, са на  Пламена Миткова (скок дължина) и Евгени Енев (овчарски скок).Те бяха обявени и наградени за най-силните атлети на турнира.