natasha_ivanova_sportnoto_otlichnik_17Традиционната награда „Аргира Жечкова“ ще бъде връчена тази вечер в Сливен. Тържествената церемония ще започне от 18 часа в едноименната на града зала.

Тази година носител на наградата е Наташа Иванова, директор на Спортно училище „Димитър Рохов”. Тя е с 30-годишен педагогически стаж, 22 от които в Спортното училище.

Иванова не скри вълнението си след обявените резултати. Пред  Дарик радио и "Сливен спорт" сподели, че зад моралното признание стои много труд и отговорност  към колеги, ученици и общественост.

Наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова се присъжда на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

В тържествената вечер-концерт за връчване на наградата „Аргира Жечкова“ участие ще вземат  Симфоничен оркестър-Сливен и певецът Красимир Аврамов.

От 20 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концерт на един от най-талантливите български поп изпълнители – Миро.

От 21 часа са предвидени празнични илюминации по повод празника.

Празничните прояви продължават и на  24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност. В програмата от 11 часа ще се състои шествие на ученици от сливенските училища от Градската градина до площад „Хаджи Димитър“, където ще се проведе тържествената церемония за празника.

От 12 часа, също на площад „Хаджи Димитър, ще бъде извършено награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Тогава на сцената ще излязат музикантите от проекта „Музиката вместо улицата“, които преди дни свириха в един грандиозен класически концерт, организиран по случай Деня на Европа в най-голямата зала на Страсбург – „Палас дьо Музик“.

Кулминацията на тържественото отбелязване на 24 май ще бъде празничният концерт на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, който също ще бъде в обедните часове на откритата сцена.

Чуйте на https://darik.bg/vrachvat-nagradata-argira-zechkova-na-direktora-na-su-dimitar-rohov-