pluvane_t-rОбщинският плувен басейн в Сливен ще бъде домакин на първото състезание след пускането му в експлоатация и стопанисването му от страна на Общината. Пролетният плувен турнир ще се проведе на 28 май – събота, от 9.30 до 12 часа.

Организацията на турнира включва участие на четири възрастови групи деца и ученици:

1-ва група „Весел жабок“ – момичета/момчета, родени 2016 г. и по-малки

2-ра група С - момичета/момчета, родени 2015-2012 г.

3-та група В - момичета/момчета, родени 2011-2010 г.

4-та група А - момичета/момчета, родени 2009 г. и по-големи

Проявата се организира от Клуба по плуване „Сливен 2002“, със съдействието на Община Сливен и е част от провеждането на плувен преглед, развитието на плуването и популяризирането на този спорт сред подрастващите. Клубът по плуване благодари на кмета Стефан Радев за подкрепата, за извършените ремонтни работи и възстановяването на плувния басейн като прекрасно спортно съоръжение и привлекателен център за любителите на плуването.

Басейнът се намира в ОУ „Елисавета Багряна“, но се стопанисва от Общината. Басейнът е с размери 25 метра дължина и 12.5 метра ширина. Оборудването, банята, съблекалните и настилките са изцяло обновени. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания.  Най-големите инвестиции са в системите за поддържане на чистотата на водата и за температурния режим, които са сред най-модерните в страната.