yasen_petrovСелекционерът на България Ясен Петров подаде оставка от поста. Той заяви пред камерата на БНТ, че поема отговорност за загубата с 2:5 от Грузия, за "тази продукция", извинява се на всички, които са гледали мача.

България претърпя поражение с 2:5 в Разград от отбора на Грузия във втората си среща от турнира Лига на Нациите. Грузинците остават начело с 6 точки в група С4, следвани от Република Северна Македония с 4, България с 1 и Гибралтар без актив.

Публиката поиска оставката на Ясен Петров със скандирания пет минути преди края на срещата и самият той не закъсня с подобно решение.

"Искам да благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят в тази среща. Те не заслужаваха това, което видяха днес. Със сигурност това е последният ми мач като национален треньор", заяви Петров.

"То е ясно, аз нямам моралното право да остана. Мисля, че ще се разделим, което е съвсем нормално. Дано този друг човек, който дойде, да успее да мотивира момчетата. Аз пак казвам – нямам моралното право да остана. Надявам се, че човекът, който ще ме замести, ще успее да вдигне отбора, завърши Петров.

Опитвайки се да намери логично обяснение за петте гола в българската врата, 53-годишният специалист каза още: "Много грешки в защита. Необясними. Нямам идея защо. В един момент влизаме в мача, имаме си нашите положения. При 2:0 вкарваме гол, 40 секунди обаче по-късно получаваме гол и то много елементарен. Няма да обяснявам мача, всички са го гледали. Много лоша вечер за българския футбол".