Vesela_Lecheva_tenisistiМинистърът на младежта и спорта Весела Лечева прие девойките на България до 18 години, които триумфираха с титлата на Европейското отборно първенство по тенис във Франция. Тя поздрави младите състезателки за извоюваната първа титла в тази възрастова група, която е и трета за България в исторически план от европейски отборни турнири.

"Поздравявам ви за големия успех, за вашите шест последователни победи, за да стигнете до титлата. Поздравления за треньорите, ръководителите и най-вече за състезателите. Знам колко усилия ви коства всеки ден, но ако продължите в същото темпо и със същия хъс, аз съм сигурна, че ще успеете още повече. Пожелавам на всички да ви гледаме на големите спортни подиуми. Сигурна съм, че всеки един от вас мечтае да участва на US Open и Australian Open и ви го пожелавам от сърце", каза министър Лечева при срещата си с момичетата и треньорския екип.

Треньорът на националния отбор за девойки до 18-годишна възраст Михаил Атанасов благодари на федерацията, че се прави всичко възможно отборите да могат да пътуват и да участват в състезания, както и за това, че има финансиране за федерацията. Той каза, че на Европейското отборно първенство по тенис във Франция момичетата са били изправени пред силни отбори като тимовете на Швеция, Румъния и Словакия, но са показали, че могат да се справят отлично.

"Всички момичета дадоха много от себе си и доказаха, че заслужават титлата. Оттук нататък ще имат нужда от подкрепа за всяко едно начинание", каза треньорът.

В разговор за финансирането на българските спортисти министър Лечева подчерта, че трябва да се увеличи бюджетът за спорт, защото те са доказали, че го заслужават.