Ivet_Goranova_Sliven_22Олимпийската шампионка на България по карате Ивет Горанова е в Сливен по покана на Карате клуб „Аякс“, с ръководител Филип Божилов. При визитата си тя се срещна и с кмета  Стефан Радев.
Горанова  участва в тридневен тренировъчен семинар с местните каратеки и ще проведе съвместни тренировки с всички възрастови групи деца и професионални състезатели.

„Целта ми е чрез участието си в семинара да предам  моя опит и това, което знам, за да се докоснат повече деца и един ден да имаме шампион по карате. Това е интелигентен спорт. Освен физически данни и подготовка, трябва да мислиш и да умееш да преценяваш и обмисляш всяка ситуация“, каза олимпийската шампионка

Кметът Стефан Радев поздрави Ивет за високото спортно майсторство и за примера, който дава на младите хора.
“Благодарим за всички положителни емоции, които ни донесе по време на олимпиадата. Пожелавам да изпитаме подобни вълнения и с победите на наши, сливенски състезатели“, каза кметът.

Той подчерта, че Община Сливен прави всичко възможно, за да помага на спорта в града и да подобрява условията в спортните бази.

Ръководителят на Карате клуб „Аякс“ Филип Божинов сподели, че в Сливен има много добри бази за тренировки и за разлика от други градове в страната тук клубовете не заплащат наем на общината. Той изрази задоволство от участието на Ивет Горанова в семинара. Божилов каза, че децата се вълнуват и очакват с нетърпение срещите си с нея.
В клуб „Аякс“ тренират над 100 деца в различни възрасти.