Voenen_stadion_slВоенният стадион в Сливен е спортното съоръжение, за което очакванията да се случи реновация при отдаване под наем, все още остава без резултат.

Кметът Стефан Радев поясни, че е изготвен подробен устройствен план и предстои да бъде включен в регистъра на спортните общински имоти, за да се предприемат следващи стъпки за управлението му.

Радев изрази надежда, че ще има желаещи да го вземат под наеми и да инвестират за неговото реновиране.

Колодрумът е другото спортно съоръжение, за което все още няма резултат от дейност по възстановяването му.
Кметът сподели, че там се подготвя  технически проект по самото строителство,така че да се превърне в мултифункционално съоръжение, което освен за спорт да се използва и за културни прояви през летния сезон, а площта около него да се облагороди.

През миналата година в Сливен отвори врати след обстоен ремонт закритият плувен басейн в Основно училище „Елисавета Багряна“, който да  се ползва от ученици и възрастни.
Радев поясни, че това е бил вторият етап от ремонта, с променено цялото технологично оборудване и най-съвременното пречистване на водата.
А по-рано, при първия, е направено всичко възможно съоръжението да бъде пуснато в експлоатация.
Сега предстои отново басейна да заработи, след трети етап от реновация.
Откриването ще е на 22 октомври, като гост ще бъде майсторът на плувните спортове Петър Стойчев, който управлява едни от най-големите басейни в България.

Чуйте в аудиото на: https://darik.bg/voenen-stadion-kolodrum-i-pluven-basein-sportnite-saorazenia-na-sliven-koito-tarpat-razvitie