BFSРъководството на Левски излезе с нова позиция срещу БФС и отново призова за свикване на извънреден конгрес на централата. "Сините" поставиха срок до 20 декември БФС да насрочи дата за изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

"Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на ПФК Левски ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол. В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме", се казва в позицията публикувана на официалния сайт на ПФК Левски.