Presian_batut_sinhron_22Двойката Пресиян Въндев/Александър Вакрилов донесе втори медал за България от Световното първенство по скокове на батут за младежи и девойки.
Пресиян Въндев е представител на сливенската школа и заедно със съотборника си от националния тим спечелиха бронзово отличие в синхронните скокове във възраст 13-14 годишни.

Двойката изпълни заложените елементи в комбинацията си и с оценка от 44.900 точки стъпи на третото място на почетната стълбичка.
Световната титла стана притежание на двойката от Япония с 45.900 точки.

След успеха Въндев благодари на личния си треньор Бояна Димитрова и на наставника от държавни тим Мариана Макулова. Той определи финалното изпълнение като по-трудно.

„Ние вдигнахме трудността и стила на изпълнение вече е по-добър“, сподели сливналията, за който това е второ Световно първенство. Дебюта си той направи в по-малката възрастова група 11-12 години.

Днес надпреварата, която се провежда в столичната „Арена София“, продължава с индивидуалният батут, където ще скачат Максим Ангелов и Диана Сарафова, а при синхроните ще се представят Мартин Димитров/Валентин Стоянов и Георги Бесарбовски/ Калоян Петров.