ski_sozin_BanskoУправата на Българската федерация по ски очаква успешен сезон 2022/2023, заяви председателят на централата Цеко Минев.
"В началото на следващата година България е домакин на Световна купа по сноуборд и на световното първенство за младежи по сноуборд в паралелните дисциплини. Очакваме успешен сезон, особено след пандемията", заяви Минев

Банско ще организира два старта от Световната купа за мъже и за жени по сноуборд на 21 януари (паралелен гигантски слалом) и на 22 януари (паралелен слалом). Пиринският курорт ще приеме от 24 до 26 март и световното първенство за младежи в паралелните дисциплини.

"Предстои ни интересен сезон със сериозен календар за Българската федерация по ски. В края на сезона възстановяваме и Балканската купа в алпийските ски, която ще има и награден фонд. Очакваме сериозни състезатели. Влизаме със самочувствие и увереност за сезон 2022/2023", каза заместник-председателят на БФСки Георги Бобев.

"За стартовете от Световната купа по сноуборд за мъже и жени очакваме между 120 и 140 състезатели. Това е една от последните надпревари преди Световното първенство в Грузия през февруари, така че всички най-добри ще дойдат в Банско. Нашата млада генерация също ще получи шанс за изява още на Световната купа, а след това през март и на Световното първенство. Вярвам, че с усилията на всички ангажирани ще направим голямо международно спортно събитие. Интересът към сноуборда е много сериозен. Над 20 чуждестранни телевизионни канала ще излъчват състезанията", каза още той.