sportno_ministerstvoМинистерството на младежта и спорта планира някои облекчения за федерациите през 2023 година. Това стана ясно на пресконференция, на която световните шампионки по естетическа групова гимнастика от националния отбор-жени бяха наградени за Отбор на месец ноември. Треньорът Кристина Ташева, както и нейните възпитанички, са обяви за първи път на челното място в тази класация.

"Голяма бе подкрепата тази година към нас от страна на Министерството на младежта и спорта и в частност от страна на Радослава Димитрова. Благодарение на нея, получихме целево финансиране от 27 000 лева за участието ни на световното първенство в Грац, Австрия, където момичетата спечелиха световната титла. За догодина сме сред 17-те неолимпийски спортове, които ще получат финансиране от ММС, след като доскоро в продължение на 5 години не получавахме и стотинка."

"Ще извадим наемите от бюджета на федерациите, за да можем да ги облекчим предвид поскъпването им. Освен това, планираме да поемем заплатата на поне един национален треньор от неолимпийските спортове, така че те да могат да се справят по-лесно в настоящата ситуация. Към този момент бюджетът на ММС не е променен спрямо изтичащата година", каза от своя страна Радослава Димитрова, държавен експерт към дирекция "Високи спортни постижения"  към Министерството на младежта и спорта.