Fut_Bg_ItВицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че до края на 2023 година всички мачове на националния отбор на България ще се играят в Разград. Костадинов отговори на въпроси извън темата по време на пресконференцията, на която беше представен договора с компанията за спортна екипировка Macron.

"Домакинските мачове остават в Разград, поне до края на календарната 2023-а година. Няма да има мачове в София", заяви Костадинов. Всъщност съобщението от негова страна е официално потвърждение на препоръката от УЕФА, че националният стадион "Васил Левски" не е подходящ за мачове на националните отбори, както и за такива от груповите фази на трите клубни турнира. Той губи статута си на съоръжение от Категория 4 най-вече заради осветлението, което е с по-малко луксово покритие от последните изисквания на Европейската футболна централа, съобщава БТА.
Стадионът има и други проблеми, които УЕФА отдавна иска да бъдат решени – липсата на адекватен паркинг, отсъствието на президентска ложа и възможност за голям пресцентър.

Зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов пък добави, че всички се надяват съвсем скоро да бъде завършен стадион "Христо Ботев" в Пловдив. В момента, когато това е факт, новият дом на местния клуб Ботев също ще приеме мачове на националните отбори.