3_mart_shtafeta_osv_24 отбора от училища в Сливен и региона са подали заявка за участие в традиционната лекоатлетическа щафета „Освободител, в чест на Националния празник на България. Това съобщи за Дарик радио директорът на ЦПЛР-Детски комплекс Сливен Христо Котов.

Проявата ще се състои на 3 март, с начало 11 часа. За 58-ми път сливенският ученически спорт ще стартира в лекоатлетическата щафета.

Надпреварата ще се проведе в три възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки - 8-10 клас и 11-12 клас.
Броят на участниците в отбора е 8, разделени по 4 момичета и момчета.

Стартът на щафетата ще бъде на пл. „Хаджи Димитър“, пред входа на Съдебната палата. Трасето, с обща дължина около 1000 метра, продължава по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул.“Цар Симеон“,  по ул. „Генерал Скобелев“, в посока полицията, включване по ул. „Великокняжевска“, с финал срещу входа на съда.

Награждаването на победителите ще се състои в 12.15 часа на площада.

Община Сливен осигурява награди за участниците, класирали се на  I, II и III място. Всеки състезател, участвал в щафетата, ще получи индивидуална награда, независимо от класирането.

Проявата се организира от Община Сливен и ЦПЛР-Детски комплекс, със съдействието на Спортен клуб по лека атлетика "Михаил Желев- Сливен".

Чуйте на https://darik.bg/24-otbora-sas-zaavka-za-uchastie-v-58-to-izdanie-na-lekoatleticheska-stafeta-osvoboditel-