337647685_630376072242076_1062472386278197608_nВторо място в генералното класиране заеха българските каратеки на Европейското първенство в Италия, съобщи за "Сливен спорт" треньорът Антон Въндев. Той поясни, че в националния отбор, представил страната ни, са включени 10 от състезателите на сливенския клуб „Грифон“.

Най-младият представител на клуба Самуил Димитров / 12-13 г. / се окичи със сребро на Шобу ипон кумите, бронз на Шобу санбон кумите и злато в кумите отборно.
Никалас Георгиев / 14-15 г. / зае 3 място на ката и 3 място на Джиу ипон кумите
Ребека Жекова /16 – 17 г./ е втора в дисциплината Джиу ипон кумите и трета на асай- рю ката.
Димитър Грахов /16-17 г./ се класира втори на Асай – рю ката
Станимир Миланов /16 – 17 г./ зае 3 място на Шобу ипон кумите и 3 място в дисциплината Асай – рю ката
Велислав Тодоров / 16 - 17 г./ се класира трети на Джиу ипон кумите Леси Михайлова /16 – 17г./ се поздрави с втора позиция на Асай – рю ката и с две трети места, съответно на Шобу ипон и Шобу санбон кумите. Пак тя, като част от отбора, в отборните надпревари зае отново две трети места в отборно момичета и отборно микс.

Виктор Бъчваров / 16 – 17 г./ е първи на Асай – рю ката и втори на Шотокан ката, а като част от отборните надпревари в кумите зае 3 място.

Деница Кабаджова зае третото място в най – престижната дисциплина Мастърс, а  като част от отбора в отборните надпревари зае второто място.
Сенсей Теодора Въндева е трета  на Асай – рю ката и първа в отборно ката ветерани.

По традиция непосредствено преди Европейското първенство се проведе и кохай купа, в която взеха участие състезателите с ученически степени.
КБИ Грифон се включи в тази надпревара с 23 представители, които също успяха да покажат високо ниво на умения и като част от целият български отбор да извоюват третото място в генералното класиране.

„Изключително сме доволни от представянето на нашите ученици, които оправдаха доверието, което им беше гласувано. Четирима от тях са част от десетте най-добри спортисти на Сливен в класирането от последните две години, а другите са от младите надежди на града. Убедени сме, че отношението което Сливенска община прояви към тях, допринесе съществено за стимула и отговорността, с която направиха своята подготовка и участие“, обяви Антон Въндев.