xud_gimnastika_sl_23Нов спортен клуб по художествена гимнастика, с име „Сините камъни“, отвори врати днес в Сливен. Основният инициатор за създаването му е ръководителят на Военния клуб в Сливен Атанас Чолаков. Заедно с родители-ентусиасти обединяват сили в желанието си да върнат художествената гимнастика в Сливен и днес школата е вече факт.

Официалното откриване във Военния клуб събра родители, много деца и любители на художествената гимнастика. Сред тях бе кметът Стефан Радев, който поздрави всички за усилията. Той изрази задоволство, че клубът ще възроди традициите в този вид спорт и пожела бъдещо членство в Българската федерация по художествена гимнастика.

„Децата на Сливен ще имат възможност да се занимават с един от най-красивите видове спорт – художествена гимнастика. На клуба, който ще носи прекрасното име "Сините камъни", пожелавам много желаещи да тренират и много поддръжници. Нека тук да бъде мястото, където малките ни съграждане се мотивират и вдъхновяват за победи, много успехи и да бъдат следващите, които ще прославят Сливен в целия свят! Ние също ще помагаме“, заяви още градоначалникът.

Той подари на новия клуб икона на Света Богородица. На откриването присъства и зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Тренировките на децата ще се провеждат в залата на Военния клуб.
Те ще бъдат поверени на бившата национална състезателка по художествена гимнастика от Украйна - Елизавета Димитренко.