akrobatika_otkr_kupa_s_spasova„Стефка Спасова е моята треньорка. На нея дължа много от качествата, които притежавам и развивам в личен и професионален план”. Това каза с вълнение пред Sliven-sport.com и Дарик радио Виолета Бинева, която инициира и организира първия Международен турнир по спортна акробатика за Купа „Стефка Спасова“ и в памет на първата световна шампионка по акробатика във вида женски двойки.

Проявата бе тържествено открита днес в спортна зала „Васил Левски”, с участието на акробати от шест държави - Израел, Португалия, Гърция,Турция,Украйна и България.На церемонията всяка от страните бе представена с характерен танц, в изпълнение на клубове от Сливен.

Участниците и гостите поздрави световната шампионка Калинка Лечева, партньорка на Стефка Спасова. Тя с трепет завеща спечелената световна купа на местния клуб „Стефан Данчев” с пожелание да я пазят и да създадат акробати, които отново да се изкачат на световния връх.

Кметът Стефан Радев откри състезанието и обеща, че общината ще продължи да подпомага спорта в региона и в частност – акробатиката.

В двудневния турнир България се представя от осем клуба, а домакините от СК „Стефан Данчев”.

Награждаването на призьорите е утре, в късния следобед. Отредените купи за победителите са реплика на Купата, завоювана на първия световен шампионат по акробатика от двете българки.

Чуйте от атмосферата в залата по време на откриването на Международния турнир на линк:https://darik.bg/silno-nachalo-na-mezdunarodnia-turnir-za-kupa-stefka-spasova-