zala_leka_atletina_nev_sl_malkПаметната плоча на заслужилия майстор на спорта Михаил Желев е поставена във фоайето на покритата лекоатлетическа писта, която ще носи неговото име след решение на местния парламент.

Днес облика на залата вече е променен. Поставен е и надпис с името на легендата, а по лицевата част на залата са фотоси, отразяващи различни атлетически дисциплини с призива „По-бързо! По-високо, По-силно!”.

Официалното откриване на барелефа на Желев ще бъде на 15 юли  с мащабен лекоатлетически пробег, организиран от семейството и приятелите на бившия атлет,  клубът по лека атлетика в града и Сливенска община.

Откриването на спортната проява е предвидено за  9.30 часа. В програмата са включени десет бегови старта за различните възрастови групи и надпревара в дисциплината тласкане на гюле за момичета и момчета. Заявки за участие са подали състезатели от всички краища на страната, които ще мерят сили по частично възстановеното трасе от близкото минало, познато като  „балканската писта”.

Осигурен е и награден фонд.Той ще бъде разпределен между класиралите се до 8-мо място във всяка група.

Награждаването на победителите е обявено за 13.30 часа.