Vlad_Vladev_akrВъзпитаникът на сливенската школа и дългогодишен състезател от националния отбор на България по спортна акробатика Владимир Владев бе приет официално в Залата на славата по гимнастика на САЩ. Той получи сертификата си по време на тържествена  церемонияв Сан Хосе.

Владев получи  признание заради приноса си в развитието на този спорт отвъд океана.

„Възможностите в САЩ са неограничени, но без работа и без образование, няма как да се получи“, споделя след поредния успех Владев, който вече 20 години работи зад Океана.

Започнал е като треньор. След това създава собствен клуб и собствена зала, където работи, както с национални състезатели, така и с начинаещи. Десет години е треньор на националния отбор. Неговите възпитанички във вида женска двойка стават световни вицешампионки.

Като състезател на Сливен и на България Владимир Владев става европейски шампион и световен вицешампион при мъжките двойки, където си партнира с Румен Лачков, под наставничеството на Кирил Минков, който доскоро също бе треньор в САЩ.

Под ръководството на Минков, Владев и Лачков печелят множество отличия от Световни и Европейски първенства и Световни купи.