naj-dobri_sportisti_sliven_23_obstaЕдин от най-добрите ни състезатели по вдигане на тежести в последните години  Божидар Андреев е удовлетворен от годината, която изпраща, но добави, че винаги може и повече. За пореден път щангистът бе избран за Спортист №1 Сливен.

През годината Андреев се класира четвърти в двубоя на Световното първенство за мъже в Рияд, Саудитска Арабия  и спечели сребро в изтласкването на същия шампионат.

След награждаването, възпитаникът  на СКВТ „Христо Бъчваров“ сподели за "Сливен-спорт", че е устремен към следващата цел – Европейското първенство през февруари и Олимпиадата във Франция през лятото..

Що се отнася до скандала около федерацията по вдигане на тежести, където старши треньорът на националите е уличен за подкуп, Андреев бе лаконичен, но се надява, ситуацията да не повлияе на подготовката и по-бързо да има решение на казуса.

Чуйте в аудиото на линк - https://darik.bg/bozidar-andreev-s-pogled-kam-sledvastata-cel-evropeisko-parvenstvo-i-olimpiada

По време на церемонията отличията в категория „Бъдеща звезда“  връчи председателят на Постоянната комисия по спорт в общината Пламен Крумов. Той обеща още повече подкрепа за спорта в региона и по-добро финансиране. Желанието му е Сливен да има мултифункционална зала с капацитет не повече от 3 хил. зрители.

Чуйте в аудиото на линк - https://darik.bg/bozidar-andreev-s-pogled-kam-sledvastata-cel-evropeisko-parvenstvo-i-olimpiada