3mart_stafeta2_18

26 отбора от училища в Сливен и региона ще участват в традиционната лекоатлетическа щафета „Освободител, в чест на Националния празник на България.
За 59-ти път сливенският ученически спорт стартира в лекоатлетическата щафета. Началото е от 11 часа на 3 март.

Надпреварата се провежда  в три възрастови групи - момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки - 8-10 клас и 11-12 клас.

Броят на участниците в един отбор е осем, съответно по четири момичета и момчета.

Тази година маршрутът на щафетата е променен. Стартът е пред Виенската сладкарница, като обиколката продължава по булевард “Хаджи Димитър” към светофарите на Дамарски мост, преминава покрай източната част на пазара, с включване  по бул. “Цар Освободител“ и финал - малко преди сградата на Общината.

Трасето е с обща дължина около 1800 метра.

“Заради строителни дейности се наложи познатият маршрут на щафетата да бъде променен. Избрахме по-добър вариант и малко по-дълъг маршрут”, поясни директорът на директорът на ЦПЛР-Детски комплекс Сливен Христо Котов.

Награждаването на победителите ще се състои в 12.00 часа на площада пред Общината.

Осигурени са награди за отборите, класирали се на  I, II и III място. Всеки състезател, участвал в щафетата, ще получи индивидуална награда, независимо от класирането.

Проявата се организира от Община Сливен и ЦПЛР-Детски комплекс, със съдействието на Спортен клуб по лека атлетика "Михаил Желев- Сливен".

Чуйте още от Христо Котов за предстоящата щафета, както и за приключилия общински кръг от Ученическите игри на :


https://darik.bg/26-otbora-sas-zaavka-za-uchastie-v-59-ta-lekoatleticheska-stafeta-osvoboditel-