Stefan_Georgiev_novoПодготовката за отбелязване на „100 години лека атлетика в Сливен“ е в ход. Десет дни остават до тържественото честване на вековния юбилей.
Историята на царицата на спортовете в града под Сините камъни и нейното развитие през годините ще бъдат  припомнени и представени на официалната церемония в зала „Май“ от председателя на Спортен клуб по лека атлетика Михаил Желев“ Стефан Георгиев.
За Sliven-sport.com той сподели в аванс за събитието и разказа за един от най-успешните спортове в Сливен.

Чуйте в аудиото на https://darik.bg/podgotvat-tarzestveno-otbelazvane-na-100-godini-atletika-v-sliven

Специалното събитие "100 години лека атлетика в Сливен", на което ще бъде отбелязан един век от началото на успешния спорт в града, ще се състои на 27 април.

Празничната програма ще започне с откриване на постоянна изложба с фотоси на изявени състезатели и треньори от настоящето, от близкото и далечно минало. Позиционирането на изложбата ще бъде във фоайето на  покритата лекоатлетическа писта.

Същия ден ще се проведе турнир за всички възрастови групи, с участие на клубове от страната. За победителите са осигурени медали, грамоти и почетна значка „100 години сливенска лека атлетика“.

Тържествената церемония ще бъде във вечерните часове в зала „Май“. Там най-изявените сливенски атлети и треньори ще бъдат наградени с плакети, купи и грамоти. Отличия ще получат и спортни деятели, допринесли за развитието на този спорт в града, региона и страната.