Karina_24Карина Цончева спечели два златни медала с лични резултати на Международния турнир по лека атлетика „Младост“. Проявата бе за юноши и девойки под 18 години и се проведе в Русе.

Състезателката на СК „Михаил Желев – Сливен“ победи в хоризонталните скокове. В най-добрия си опит на  скок дължина тя се приземи на 5.98 м, а на троен скок записа резултат от  12.48 метра. Карина вече има покрити нормативи от зимата за Европейско първенство за тази възраст, но сега резултатите й са още по-впечатляващи.

На сливенски адрес медали от Русе донесоха и Стилиян Орлинов – бронз на скок дължина с 6. 82 метра, Кирил Георгиев и Петър Тодоров – съответно сребро и бронз в тласкането на гюле.

 

Атлети на СК „Михаил Желев – Сливен“  участваха и на друг турнир, но за мъже и жени, който се проведе в Пловдив. Тук Христо Илиев победи в спринта на 100 метра с 10.45 сек. В скока на височина победа постигна Андреан Димитров с резултат от 2 метра. Калоян Айранов е първи в скока на дължи със 7.09 метра. Два медала в тройния скок – за Димитър Ташев – злато с 15.65 метра и Мартин Точев – бронз с 14.57 метра.