sportni-noviniКипърските джудисти доволни от условията в Сливен - Едноседмичен лагер в Сливен направи отбор по джудо от Кипър. Визитата бе по покана на треньора от СК „Ставен” Георги Велев.
Пет състезатели от школата на кипърския клуб „Курения джудо” тренираха двуразово  в спортна зала “Младост”. За възстановяване и почивка те използваха базата на хотелски комплекс „Спорт палас”, която е в непосредствена близост до спортното съоръжение.
По време на съвместната подготовка гостуващият отбор направи спаринги с джудистите на СК „Ставен”. Целта на двама от кадетите на кипърския отбор е насочена към участие на Европейско първенство през месец юни. За шампионата на Стария континент се подготвят Димитрис Палохис в категория до 81 килограма и Андреас Папапетру при 66 – килограмовите.

Европейският шампион ще стартира в рали "Сливен" - Евопейският шампион Лука Росети (Skoda Fabia S2000) се очаква да е сред участниците в рали "Сливен", което тази година дебютира в календара на Intercontinental Rally Challenge (IRC).
Програмата в Европа на победителя от рали "България 2011" все още не е потвърдена, но се очаква той да стартира в няколко състезания, които са близки до Турция.
Този сезон Росети ще се бори за титлата в турския рали шампионат с автомобил Skoda Fabia S2000. Росети спечели титлата в европейския шампионат в два поредни сезона: 2010 и 2011 и е първият шампион в историята на IRC - през 2006 година. Освен него, интерес към рали "Сливен" са проявили още двама от топ пилотите в турския шампионат: Волкан Ъшък (Skoda Fabia S2000) и победител в рали "Сливен" през 1997 с Ford Escort WRC и Фатих Кара (FIAT Punto S2000), който също е участвал в сливенското състезание.