sportni-noviniАтлетът Георги Иванов покри олимпийски норматив - Сливен ще има втори участник на Олимпиадата в Лондон. Лекоатлетът Георги Иванов  покри норматив в дисциплината тласкане на гюле по време на турнира „Никола Вълчанов” в Габрово.
Сливналията тласна уреда още в първия си опит на 20.20 метра, резултат достатъчен, за да си подпечата виза за Олимпийските игри през лятото.

Два сливенски тима са лидери в зоналното първенство по лека атлетика - Отборите на Ямбол и Сливен заеха първите места в зоналното първенство по лека атлетика за момичета и момчета 5-7 клас и за девойките и юношите 8-10 клас от програмата на “Ученически игри 2012”. Проявата се проведе  на стадион “Хаджи Димитър”. Участваха представителите на областите Бургас, Ямбол и Сливен.
Победителите във всяка една от групите ще участват на Държавното първенство, което ще бъде отново в Сливен. В по-малката възрастова група ученическите държавни шампиони ще определят на 12 и 13май, а юношите и девойките ще мерят сили във финалите на 31 май и 1 юни.
Отборни победители днес станаха: момичета ма Ямбол, които събраха актив от 112 точки, момчета – Трето училище /Сливен/ с 136 точки; девойки – Ямбол със 143 точки; юноши – ПМГ „Добри Чинтулов” /Сливен/ със 175 точки.

20 секунди не стигнаха на Сливен за ревенство срещу Спартак