sportni-noviniСвилен Нейков в Сливен: Спортът е национален приоритет - Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри в Сливен финалните състезания по лека атлетика за момичета и момчета от програмата на Ученическите игри 2012 година.
Проявата започна със спортен празник, в който се включиха с демонстрации деца от спортните клубове, чиито проекти са финансирани от МФВС по програмата „Спорт за децата в свободното време” . Впечатляващи бяха катите по карате, хватките в джудото, захватите в самбото и умелото боравене с футболната топка. В програмата участваха  мажоретен състав при ПМГ „Добри Чинтулов”, младата певица Станоела Ингилизова и  „Селимински силуеитс” с  танца „Пясъчна буря”.

Сливен и Добруджа си поделиха по точка - Сливен и Добруджа завършиха наравно 1:1 в мач от 25-я кръг на Източната "Б" група. Така домакините се присъединиха към изпадащите, докато "воеводите" гарантираха мястото си при професионалистите.
Срещата на стадион "Дружба" започна равностойно. След 10-ата минута последваха няколко опасни атаки за гостите, които обаче не доведоха до гол. Миндев на няколко пъти пропусна да изведе своя отбор напред в резултата. В 19-ата минута напречната греда спаси вратаря на домакините Радомиров.

СК "Ставен" с пет купи от Държавния отборен шампионат по джудо