sportni-noviniСпортното училище изпрати абитуриентите си - 30 абитуриента изпрати днес Спортно училище "Димитър Рохов" /Сливен/. Сред тях са призьори от международни и държавни първенства по лека атлетика, вдигане на тежести, борба, джудо и футбол.
С най-голяма стойност сред абитуриентите са успехите на щангиста Стефан Мацаров – носител  на бронзов медал в категория до 56 килограма от Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 години и осми на Световно първенство в същата възрастова група.

Най-малките борци на Сливен са втори на Държавния шампионат - АСК Сливен зае второ място в отборното класиране на шампионата по свободна борба за деца в Горна Оряховица. Тимът събра актив от 55 точки. „Димитровград" оглави класирането с 67 точки, а на трето място се нареди съставът на "Странджа 2001" /Средец/ с 33 т.

Отборът на ПМГ "Добри Чинтулов" победи в състезание по ориентиране - 35 състезатели от училищата в града участваха в общинско първенство по ориентиране. С карта и компас те изминаха две дистанции по маршрут из местността “Хамам баир”. Домакин на проявата бе СК по ориентиране “Сините камъни”.
Победители с дългата дистанция станаха Стефан Йорданов, Кристина Койчева и Станислав Стойнов.