basket_za_Stiliyan_15През есента на 2017 година Сливен и страната се обедини около каузата на малкия талант Стилиян Колев от БК "Сливен баскет", който се нуждаеше от финансова помощ за лечение.
Поставената диагноза тогава бе Синовиален Сарком, рядко онкологично заболяване, припомня viasport.bg. Кампанията събра средства за лечението и месеци наред Стилиян се бори с болестта. За съжаление, след като през месец март нещата изглеждаха оптимистично, сега Стилко отново се нуждае от нашата помощ.

Ето и написаното от близките му във фейсбук страницата, създадена за кампанията:
"Здравейте приятели на Стилиян. Много от вас пишат и питат на лични съобщения как е той. Не сме давали информация тук на страницата, понеже нямаше нищо ново около Стилко. След последната терапия март месец нещата изглеждаха добре и очаквахме контролен преглед. След направен ЯМР в края на юни месец беше открито ново образувание на крака. Взета е биопсия и все още чакаме резултатите. За сега не знаем как ще се проведе новото лечение, плана, цената, докато не получим резултат от въпросната биопсия. Това, което знаем, е, че отново имаме нужда от помоща на всички вас. Стилко, семейството му и всички негови приятели отново молим за помощ... финансова... приятелска... всякаква подкрепа. Успяхме веднъж, вярвам, че ще успеем отново. Моля, споделяйте, че активираме кампанията отново. В момента, в който имаме резулатати и оферти, ще бъдат качени на страницата. Благодарим Ви отново за това, което ще направите за Стилиян."

Дарителска сметка на името на Стилиян е:

Банка ДСК
Iban:BG62STSA93000024715835
Bic: STSABGSF
Титуляр: Стилиян Николаев Колев
PAY PAL: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.