Янко Братанов - Сливен - БахрейнНай-успешният български треньор, който работи през последните 22 години в Катар и в Бахрейн Янко Братанов, получи отказ за виза в страната на неограничените възможности.

Специалистът е на подготовка в Сливен с националите на Бахрейн, двама от които ще участват на Световното първенство по лека атлетика в Юджийн /САЩ/ от 22 до 27 юли.  Днес зад Океана излетяха познатите вече с резултатите си  у нас - Абас Абубакер и Али Абас.

Парадокс е, че Братанов има от американска страна поименна покана за Световното първенство в Юджийн, а в същото време от посолството на САЩ у нас отказват да му издадат виза. Вероятната причина е техническа грешка на служител, според която Братанов е пребивавал незаконно години наред зад Океана. Въпреки събраните доказателства от страна на сливналията, че е национален треньор на Катар и Бахрейн и няма, как да е нелегално пребиваващ в САЩ, той отново получава отказ.

„За радост - моят отбор ще участва на Световното първенство, но от друга страна съм разочарован, защото няма да присъствам, поради отказ на виза от страна на американското посолство в България и отборът ще бъде без треньор”, сподели Янко Братанов за Sliven-sport.com.

  • Янко Братанов Бахрейн

„Това лишаване от виза, пречи на професионалното ми развитие като треньор. Вече две години работя с тези момчета. Готвим се за силни резултати, а когато трябва да ги покажем, не мога да съм с тях. Все пак това е Световно първенство”, добави с огорчение наставникът.

„Държавата САЩ, която е домакин на Световното първенство ме кани поименно, да се включа в шампионата, а в същото време държавата САЩ не  ми издава виза да отида там”.

Двамата бахрейнци, които на турнири в България дадоха силни резултати в бягането на 400 метра, ще се състезават със световния елит без треньор. Припомням, че само преди седмица Абубакер с 45.93 секунди, се нареди на с четвърто място в света за сезона при юношите.

  • Yanko_Bahr

Днес Братанов ще заведе на турнира ”Самарско знаме” в Стара Загора другата част от атлетите на Бахрейн. А след дни от дистанция в Сливен с болка ще следи изявите на двамата си състезатели в  Юджийн.

В звуковия файл чуйте още от разочарованието на Янко Братанов споделено за Sliven-sport.com.